Packningstips inför en magasinering

Packningstips för dig

Här hittar du packningstips som kan vara värda att titta på, för att göra både packningen och uppackningen lite enklare.
Hos oss kostar alla förråd lika mycket per kvadratmeter. Det kan vara bra att veta.
Det gör att du kan hyra flera små förråd. Fördelen med det är att du kan dela upp ditt bohag eller dina saker efter hur de sedan ska användas.

Anpassa packningen efter dina behov. Ibland behöver du bra kartonger, ibland behöver du ”banan”-kartonger och ibland går det bra med sopsäckar. Packmaterial kan du köpa hos flera av de stora diversekedjorna som Rusta, Jula etc.
Tänkvärt: Täcken går till exempel bra att packa i sopsäckar, men de tar mer plats vid en magasinering. Vid längre förvaring kan de också utsättas för mögelrisk.

Märk dina kartonger ordentligt. Det låter verkligen tråkigt, men underlättar massor. Skriv kort om innehållet och kanske exempel på något som finns i. Du kommer att hata kartonger som till exempel heter ”Övrigt”.
Överkurs: Gör en lista över dina kartonger, numrerade och märkta med innehåll.
Tänkvärt: En ordentlig märkning gör uppackningen både snabbare och roligare.

Att packa böcker eller tunga saker blir enklare om du endast fyller halva kartongen med det tunga. Sedan lägger du något lätt överst. Förslagsvis en kudde eller ett täcke.
Tänkvärt:
Lätta kartonger gör att fler kan hjälpa till!

Textiler av naturmaterial och mattor kan vara och lätt bli värdar åt skadedjur som exempelvis mal och pälsänglar. Därför skall dessa noggrant förpackas i plast och förslutas ordentligt
Tänkvärt: Skadedjur kan förstöra både för dig och andra!

Använd bärsele när du flyttar in eller ut, om du ska flytta själv. Det spar både på humöret och kroppen. Bärsele kan du låna av någon eller hyra av oss.
Tänkvärt: Med bärselen lyfter man med benen – det gör att man blir jättestark och lyfter nästan vad som helst!

Släng, sälj eller ge bort saker när du packar. Det är ett perfekt tillfälle att rensa. Varför inte sälja på loppis eller skänka till second hand?
Tänkvärt: Kanske de torkade blommorna från 80-talet kan få ett bättre öde än att ta upp plats vid en magasinering?

Matvaror hör inte hemma i ett magasin! Varken torrvaror eller annat.
Tänkvärt: Gnagare vill vi inte ha! Ett litet råttpar bli ca 2 000 råttor om allt går ‘rätt’. Även om vi har råttfällor så är det onödigt att ens få in dem.